Основна школа "Ђура Јакшић" Каћ

 
 

Пројекти у школској 2014/2015.години

Под покровитељством Покрајинског секретаријата у нашој школи се реализује пројекат "За чистије и зеленије школе у Војводини".

Циљ пројекта је подизање свести и личне одговорности за бригу о животној средини, као и подстицању активности које ће допринети неговању и очувању чистијег и зеленијег амбијента у школи и локалној средини.

На овој страници биће приказане реализоване активности ученика наше школе у оквиру пројекта.

Кординатор пројекта

Драгана Мандић, наставник билогије.

АКТИВНОСТ: Организовање едукативних  радионица и израда презентација на тему екологије

САДРЖАЈ АКТИВНОСТИ: Теме које  ће се обрађивати неће бити везане само за заштиту животне средине  него и за ширење свести ученика о томе да се живот заснива на еколошким законитостима,као и да познавањем екологије природу можемо да користимо  за своје потребе а да  не нарушимо њен склад.

СНИМАЊЕ ПОЧЕТНОГ СТАЊА

 

Наставник биологије Драгана Мандић је са ученицима фотографисала школско двориште (травнате површине предвиђене за чишћење), ближу околину школе као и површине и две жардињере испред школе предвиђене за озелењавање у априлу 2015.

 


Угроженост животне средине у непосредном окружењу (Лишајеви- биоиндикатори (показатељи загађености ваздуха у Каћу))-РАДИОНИЦА  НА ТЕРЕНУ.

ЕКО НОВИНАРИ

Ученици 7. и 8. разреда су анкетирали 64 становника Каћа. Питања су била везана за актуелне еко теме и резултате анкете однели су у месну заједницу (секција за комуналну делатност). Резултати анкете приказани су на паноу у ходнику школе. Ментори:наст.српског језика и књижевности, Сања Николић, педагог, Драгана Пелемиш,психолог,Биљана Кондић.

УРЕЂЕЊЕ И ОЗЕЉЕЊАВАЊЕ ШКОЛЕ

15.априла 2015. ученици 7. и 8. разреда су уз помоћ помоћно техничке службе школе сакупљали смеће (папире,најлон кесе, флаше)у школском дворишту. Озеленили су простор ипред школе -посадили су жбунасте вишегодишње биљке, направили су и окачили кућицу за птице у школском дворишту.

Донатри ове акције: Рапид инвест, Нови Сад; ДОО Котлови, Петроварадин-омогућили куповину садница.

22. април ДАН ПЛАНЕТЕ ЗЕМЉЕ

Прваци су обележили овај дан на својеврсан начин, правили су планету Земљу коју су обојили картографским бојама. Реализатори активности учитељице Јелена Вујаковић и Десанака Божић.

 

Пројекти у школској2013/2014.години

Активан распуст

 

Пројекти у школској 2012/2013.години

Активан распуст


  Почетак | Управа школе | Запослени | Одељења | О школи | За родитеље | Секције | Такмичења