АКТИВНОСТИ

КУЛТУРНЕ АКТИВНОСТИ 

*  Ученици седмог разреда гледали су филм „Војна академија“ у биоскопу Синеплекс 11.10.2019.

* Ученици четвртог разреда у оквиру културне манифестације Кидс фест гледали су филм  „Вилијева планета“  у биоскопу Арена 11.10.2019.

*  Ученици 4. разреда реализовали су тематски дан „У СВЕТУ МАШТЕ И ЧАРОЛИЈЕ“ гледањем биоскопске представе „ Грдана, краљица зла“ ,17.12.2019. у биоскопу Арена у Новом Саду.

*  Шести разред: Посета Народном музеју у Београду 25.12.2019.

*  Ученици од 1. до 4. разреда посетили су Позориште младих и гледали  представу „ Лепотица и звер“ 30.1.2020.

*  У нашој школи је гостовало позориште из Сурдулице „Жар птица“ са представом едукативног карактера „У страху су велике очи“ 7.2.2020.

*  Ученици од 5. до 8. разреда гледаће едукативну представу „Дебела“ у Позоришту младих 21.2. и 27.2. 2020.

 

  • Хуманитарне активности шк. 2019/2020.

 

  • Од понедељка 4.11.2019. до петка 15.11.2019. године у нашој школи била је организована хуманитарна акција прикупљања помоћи деци која живе на територији Косова и Метохије.Прикупљени школски прибор,средства за хигијену и слаткиши предати су надлежнима у Школској управи који су помоћ проследили деци са Косова и Метохије.

 

  • Почетком октобра велики број наших ученика прикупио је књиге за библиотеке са подручја Косова и Метохије у хуманитарној акцији коју је покренула Месна заједница Каћ.

 

  • Крајем децембра одељењске заједнице направиле су пакетиће за другаре из наше школе, којима је помоћ и подршка потребна.

 

Бесплатни курсеви енглеског језика у сарадњи са компанијом Link group

У акцији коју је организовала компанија Link group награђен је велики број ђака основних школа у Србији.

Наша школа се ,такође, прикључила акцији и овим путем се захваљујемо ITAcademy која је за 3 ученика наше школе омогућила бесплатно похађање курсева енглеског језика. Одабрани су ђаци Милан Мирковић,Сара Зобеница и Зорана Топић,који су након регистрације на страни пријаве урадили улазни тест и након тога им је додељен одговарајући ниво језика.

Надамо се да ће се и у будућности организовати сличне акције у којима ће наша школа са задовољством учествовати.