АКТИВНОСТИ

И ове године (2021/2022) смо учествовали у  акцији „Читајмо гласно“ коју организује Друштво школских библиотекара Србије поводом Националног дана књиге и Дана Народне библиотеке Србије.

Под слоганом „Магија читања“ 105 ученика наше школе је читало наглас у учионици и у библиотеци стихове омиљених песника и одломке из омиљених књига и на најлепши начин препоручили друговима које наслове да прочитају. Указали смо на значај књиге, читања и школске библиотеке.

         Читали су гласно ученици: I/1, I/2, II/2, III/1, III/2, III/3, III/4, III/5, IV/1, IV/2, IV/3, IV/4, IV/5, V/1, V/2, V/3, V/4, VI/1, VIII/1, VIII/2, VIII/3  и VIII/4 разреда.

  Акција „Читајмо гласно“ је реализована у сарадњи са учитељицама и наставницама српског језика. Техничка подршка и монтажа филма: наставница информатике Јасмина Јерковић.

               Библиотекарка Душица Релић

Ученици I и II разреда

https://we.tl/t-IEsJED4FsT

Ученици III разреда

https://we.tl/t-9r4lKVdwBB

Ученици IV разреда

https://we.tl/t-x8SWrDYdxT

Ученици VI разреда

NDK 6 razredi.mp4

Ученици V и VIII разреда

 NDK 8 razredi Lakic.mp4

Ученици V и VIII разреда

NDK 8 razredi Rakic.mp4

Ученици од I VIII разреда

https://we.tl/t-tc8wuCPReq

 
Основна школа “Ђура Јакшић”- школа са дугом традицијом. 
Низом активности ученици и запослени у ОШ ” Ђура Јакшић” у Каћу обележили су Дан школе.
Ова школска година била је другачија за све нас, а самим тим и обележавање Дана школе. Уз пуно труда ђака и запослених уприличила смо радну недељу посвећену Ђури Јакшићу, песнику, сликару, учитељу и боему.
У школској библиотеци уприличена је изложба књига.
Ученик осмог разреда Зоран Дражић на “online” часу српског језика представио је својим другарима значај живота и стваралаштва Ђуре Јакшића.
Прилог погледајте на линку.
Ученици нижих разреда са својим учитељицама Соњом Мирковић и Драганом Бабић , Верицом Станивук, Драганом Гавриловић Обрадовић ,Маријом Цвејић и учитељем Љубишом Пољаковим посветили су часове песнику чије име наша школа поносно носи. Ђаци су певали, цртали учили о Ђури и низ спортских манифестација посветили прослави Дана школе.
ПП служба је у недељи Дана школе реализовала радионице са ученицима
II , III, VI разреда на тему ” У туђим ципелама ” и ” Мој тим и ја ” .
 “Поводом Дана школе, 27.5.2021. одржана је Смотра знања ученика седмог разреда из математике. Најбољи математичари из сваког одељења, решавали су задатке из целокупног градива математике за седми разред освајајући поене за себе али и за своје одељење.  
Најбоље резултате постигли су Вања Дукић-74, Давид Паклединац 72 и Ања Радановић 74.
Победило је одељење 74, јер су за њих највише поена освојиле Вања и Ања. За ове две ученице ни епидемија, ни комбиновани модел наставе, нису препрека да савладају градиво, марљиво и перфектно изврше сваки постављени задатак.
Похвалила бих и ученике 7-5  Марка Репца и Леону Травар који су за своје одељење освојили друго место. ”                                                                                          изјавила је наставница   Драгана Ступар
    У оквиру обележавања Дана школе у нашој дворани је уприличен турнир у рукомету за све заинтересоване дечаке и девојчице. У петак, 28. маја 2021. год. од 10.30 часова у школској дворани се окупило 50-так девојчица и дечака који су били распоређени у седам такмичарских екипа према узрасту. У фер, али на моменте и веома жустром надметању победе су у својим категоријама однеле девојчице 7-3 одељења, дечаци из одељења 7-4 као и момци из 8-4. Последња утакмица на турниру је била и најнеизвеснија јер су ревијалну утакмицу одиграли дечаци 8-4, освајачи турнира и екипа дечака састављена од најбољих појединаца из осталих одељења који су на неки начин представљали „репрезентацију“ школе. Утакмица је била све само не ревијална и пријатељска, а квалитетом приказаног умећа дечаци су на моменте пријатно изненадили и самог наставника, Душана Мирковића који је уз помоћ Славка Дукића и реализовао ову активност.
Девојчице 7-3, победници у својој конкуренцији
8-4 победници у групи матураната
7-4 победници у категорији седмих разреда.
Ми смо школа која се стално развија, која је изнедрила генерације и генерације успешних људи. Настојаћемо и у будућем периоду да својим квалитетним радом припремимо ученике да постану одговорни, активни и успешни грађани овог друштва. 
Колектив ОШ ” Ђура Јакшић”
 

https://youtu.be/GDSxsZ2uicM

 

КУЛТУРНЕ АКТИВНОСТИ 

*  Ученици седмог разреда гледали су филм „Војна академија“ у биоскопу Синеплекс 11.10.2019.

* Ученици четвртог разреда у оквиру културне манифестације Кидс фест гледали су филм  „Вилијева планета“  у биоскопу Арена 11.10.2019.

*  Ученици 4. разреда реализовали су тематски дан „У СВЕТУ МАШТЕ И ЧАРОЛИЈЕ“ гледањем биоскопске представе „ Грдана, краљица зла“ ,17.12.2019. у биоскопу Арена у Новом Саду.

*  Шести разред: Посета Народном музеју у Београду 25.12.2019.

*  Ученици од 1. до 4. разреда посетили су Позориште младих и гледали  представу „ Лепотица и звер“ 30.1.2020.

*  У нашој школи је гостовало позориште из Сурдулице „Жар птица“ са представом едукативног карактера „У страху су велике очи“ 7.2.2020.

*  Ученици од 5. до 8. разреда гледаће едукативну представу „Дебела“ у Позоришту младих 21.2. и 27.2. 2020.

 

  • Хуманитарне активности шк. 2019/2020.

 

  • Од понедељка 4.11.2019. до петка 15.11.2019. године у нашој школи била је организована хуманитарна акција прикупљања помоћи деци која живе на територији Косова и Метохије.Прикупљени школски прибор,средства за хигијену и слаткиши предати су надлежнима у Школској управи који су помоћ проследили деци са Косова и Метохије.

 

  • Почетком октобра велики број наших ученика прикупио је књиге за библиотеке са подручја Косова и Метохије у хуманитарној акцији коју је покренула Месна заједница Каћ.

 

  • Крајем децембра одељењске заједнице направиле су пакетиће за другаре из наше школе, којима је помоћ и подршка потребна.

 

Бесплатни курсеви енглеског језика у сарадњи са компанијом Link group

У акцији коју је организовала компанија Link group награђен је велики број ђака основних школа у Србији.

Наша школа се ,такође, прикључила акцији и овим путем се захваљујемо ITAcademy која је за 3 ученика наше школе омогућила бесплатно похађање курсева енглеског језика. Одабрани су ђаци Милан Мирковић,Сара Зобеница и Зорана Топић,који су након регистрације на страни пријаве урадили улазни тест и након тога им је додељен одговарајући ниво језика.

Надамо се да ће се и у будућности организовати сличне акције у којима ће наша школа са задовољством учествовати.

  

Get 30% off your first purchase

X