О ШКОЛИ

Основна школа „Ђура Јакшић“ налази се на територији Месне заједнице Каћ, општина Нови Сад. Школа се налази у центру Каћа, преко пута Светосавског дома и цркве Светог Николе. Таква локација јој са једне стране пружа присутност традицијског и културног духа, а са друге стране, доступност свих важнијих установа које ученицима долазак и боравак у школи чине пријатнијим (градска библиотека, књижара, игралиште). Смештена на главном путу, школска зграда ипак успева да очува мир и свежину који су потребни за рад. Учионице су светле, комфорне и опремљене тако да је рад пријатнији и наставницима и ученицима који сваки дан започињу са радом у чистим, прозрачним учионицама. (Мирослав Антић је пожелео да се изује када је посетио школу, како је сам рекао. Ову занимљивост поред многих других можете пронаћи у историјату школе). Школу чине три зграде: Централна школска зграда, Стара школа и Крајишник. Посебно се поносимо историјатом школе која васпитава и учи од 1763. године.

Колектив на челу са директором подстиче децу на рад и развој и излази у сусрет њиховој радозналости  и жељи за усавршавањем кроз различите облике секција, додатне наставе и пројеката. Предметни наставници и учитељи раде заједно на различитим пројектима, те је тимски рад оно што негујемо у нашој школи. Родитиељи ученика и њихове сугестије увек наилазе на отворена врата школе, тако да сви заједно чинимо један тим који не зна за за реч немогуће.

 Добродошли на сајт Основне школе која са поносом носи име Ђуре Јакшића и сваке школске године креће у поход на снове како би оправдала име чије носи, име једне знамените и свестране личности.

Get 30% off your first purchase

X